Općinski načelnik prisustvovao obilježavanju u Žepi

U Žepi je jučer proučena tradicionalna Šehidska dova, te održana centralna manifestacija povodom obilježavanja 28. godišnjice pada Zaštićene

U Žepi je jučer proučena tradicionalna Šehidska dova, te održana centralna manifestacija povodom obilježavanja 28. godišnjice pada Zaštićene zone UN-a Žepa i zločina na ovom području.

Općinski načelnik, Ibro Berilo prisustvovao je na centralnoj manifestaciji, te je delegacija Općine položila cvijeće. Važno napomenuti je i kako je povodom, 25. jula u haremu Alipašine džamije u Sarajevu proučen Jasin komandantu Žepske brigade ARBiH Avdi Paliću i šehidima Mehmedu ef. Hajriću i Amiru Imamoviću, a u Šehidskom mezarju Kovači prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću i šehidu “Zlatnom ljiljanu” Sinanu Ćeski i bosanskim šehidima.
U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja otvoreno je Šehidsko spomen obilježje u Slapu, a jučerašnji cjelodnevni program završen je dokumentarnim  filmom Avde Huseinovića “Lica iz Bosne” o logorima za Bošnjake u Srbiji i Crnoj Gori 1992.-1995.

 

 

Pin It

Leave a Comment