Poslovno-sportski centar Trnovo

Radovi na izgradnji poslovno-sportskog centra Trnovo smještenog na površini od 11,21 hektara, na nadmorskoj visini od oko 1300

Radovi na izgradnji poslovno-sportskog centra Trnovo smještenog na površini od 11,21 hektara, na nadmorskoj visini od oko 1300 m, u blizini Babinog dola, centra sportsko-rekreativne zone planine Bjelašnica značajno su napredovali . Ovaj urbanistički projekat sadrži izgradnju višenamjenskih objekata sa infrastrukturnim sadržajima. Višenamjenski objekti podjeljeni su na izgradnju objekata koje direktno finansira Općina Trnovo, te objekata koji su apartmanske namjene. Objekti u direktnom finansiranju Općine su dvorana, relax centar i administrativni objekat Općine Trnovo.

Procjenjena vrijednost projekta je 16,9 miliona KM.

 

Ponovimo, nukleus Poslovno-sportskog centra čini sportska dvorana, relaks centar i poslovni, odnosno administrativni centar. Sportska dvorana se nalazi u južnom dijelu, u kontaktnoj zoni s Babinim Dolom, uz poslovne objekte, namijenjena je za treninge i takmičenja u dvoranskim sportovima (fudbal, rukomet, košarka, odbojka i slično) kao i za razne druge priredbe, koncerte, kongrese i slično. Dvorana će imati 500 mjesta za gledaoce i prateće sadržaje. U dvorani se trenutno nalazi isporučen parket, ali obzirom da je u pitanju posebna oprema, proizvođača Elan, za isto je potrebno da se ispune uslovi vlažnosti zraka kako bi ista bila postavljena.

Izgradnja hotela, koji je povezan sa dvoranom je u finalnoj fazi.

Tu je i Poslovni centar, koji u funkcionalnom smislu predstavlja zaseban objekt, ali opet povezan sa ostatkom centra. Namjenjen je za smještaj administrativnih službi općine Trnovo. U ovom objektu je u završnoj fazi izgradnja planiranih kancelarija, sale za sastanke, šalter sala i pratećih prostorija.

Leave a Comment