Dobrovoljno vatrogasno društvo Općine Trnovo dobilo novo vozilo

U prostorijama vatrogasnog društva Trnovo danas su Općinski načelnik i predsjednik ovog vatrogasnog društva ugostili ambasadora BiH U

U prostorijama vatrogasnog društva Trnovo danas su Općinski načelnik i predsjednik ovog vatrogasnog društva ugostili ambasadora BiH U Norveškoj, gospodina Bakira Sadovića, zatim gospodina Svein Arne Jerstada, bivšeg načelnika Opštine Kvinesdal i velikog borca za Bosnu i Hercegovinu u Norveškoj, inače i bivši vatrogasac, te na čelu delegacije gospodin Ahmed Lindov, predsjednik Norveško Bosanske privredne komore na čiju je inicijativu i došlo do realizacije gesta podrške i pomoći Općini Trnovo od strane Norveške.

Razlog posjete je poklon Opštine Kvinesdal Općini Trnovo, radi se o specijalnom višenamjenskom vatrogasnom vozilu ” Scania M92” za vatrogasno društvo koje djeluje na području općine Trnovo, te je danas u tom povodu upriličena primopredaja.

Na potpisivanju ugovora i primopredaji vozila danas prisustvovali su i direktor kantonalne uprave civilne zaštite, gospodin Dženan Brkanić i predsjedavajući skupštine Kantona Sarajevo, gospodin Elvedin Okerić.

Općinski načelnik ovom prilikom zahvalio se na sveukupnoj podršci i pomoći, te sve prisutne pozvao na obilazak općine Trnovo nakon čega je uslijedio i svečani ručak, na kojem su delegaciji iz Norveške uručeni simbolični pokloni Općine Trnovo.

Gospodin Jerstad i gospodin Ahmed kroz razgovor su istakli kako im je ova saradnja zadovoljstvo i da su sigurni da je vozilo otišlo u prave ruke, te da su oduševljeni entuzijazmom mladih momaka koji su aktivni u ovom društvu, te kako su ih još sinoć zatekli kako peru vozilo i spremaju ga za danas.

“Pripadnici našeg vatrogasnog društva su svojim zalaganjem u spašavanju ljudi i materijalnih dobara opravdali ovakva ulaganja”, zaključio je predsjednik dobrovoljnog vatrogasnog društva, gospodin Emin Berilo.

Pin It

Leave a Comment