Općinski načelnik u posjeti Osnovnoj školi prvog dana nastave

Dok se ljeto bliži kraju, djeca i njihovi roditelji pripremaju se za novu školsku godinu. Bilo da se

Dok se ljeto bliži kraju, djeca i njihovi roditelji pripremaju se za novu školsku godinu. Bilo da se radi o đacima prvacima ili učenicima viših razreda početak nove školske godine nosi svaki put nove radosti. Roditeljima učenika nerijetko i briga jer znaju da s njom dolaze i pitanja o strahovima i pripremama za predstojeće izazove. Općina Trnovo nastoji da svake godine uljepša, olakša i finansijski pomogne novi početak. Općinski načelnik je ove godine u povodu početka nastave svim učenicima osnovne škole koja djeluje na području Općine prvog dana škole podijelio kupone za kupovinu školskog pribora u iznosu od 100 KM.

Na kratkom prijemu i priredbi koju su pripremili učenici u holu škole, nakon izvođenja recitacija, Općinski načelnik se obratio učenicima pozdravio prisutne roditelje, nastavnike i direktora škole, te uputio čestitku i poželio sretnu i uspješnu školsku godinu.

  • Obzirom da sam radio kao nastavnik dugi niz godina, u svojoj mladosti, znam da bez obzira na to kreće li dijete u školu prvi put ili se vraća u novi razred, svaki početak nove školske godine je ponovna radost. Za roditelje nerijetko, posljednjih godina početak školske godine predstavlja stres, jer je teško obezbijediti sve što je potrebno. Mi smo, kao Općina, obzirom da je ove godine Kanton obezbijedio besplatne udžbenike za sve odlučili obilježiti početak školske godine kupovinom školskog pribora. Učenicima smo uručili vaučere za kupovinu školskog pribora u jednoj knjižari u iznosu od 100 KM. Siguan sam da će izabrati nešto što im je potrebno i što se njima sviđa, te ih na ovaj način motivisati za učenje, a roditeljima finansijski barem malo olakšati, istakao je Općinski načelnik u ovom povodu.

 

 

Danas se u osnovnoj školi „Zaim Kolar“ u Dejčićima oglasilo prvo školsko zvono nakon ljetnog raspusta, a prvo polugodište za školsku 2023/2024. godinu trajat će do 31.12. 2023. godine.

 

Pin It

Leave a Comment