Crveni križ općine Trnovo u službi humanosti

U organizaciji Crvenog križa Općine Trnovo, u petak je realizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom „Daruj krv-spasi

U organizaciji Crvenog križa Općine Trnovo, u petak je realizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom „Daruj krv-spasi život“. Ova hvalevrijedna akcija održana je u prostorijama Crvenog križa općine u Trnovu. Na humani poziv odazvalo se 14 osoba, od toga su većina njih članovi Crvenog križa i redovni darivatelji i svi su uspješno darovali krv.

  • Želim se iskreno zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji, naročito onima koji su danas krv darovali po prvi put. Posebno izražavam zahvalnost osoblju Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije BiH na njihovoj susretljivosti i suradnji, te ohrabrivanje pojedinaca da doniraju krv, kako bi krv bila dostupna za sve kojima je potrebna, istakao je predsjednik Crvenog križa općine Trnovo Amer Hromo.

Nadalje, ističu iz Crvenog križa da će ovakve i slične humanitarne aktivnosti ostati važan dio njihovog rada i u budućnosti. Dobrovoljno darivanje krvi ima iznimnu važnost jer je to čin solidarnosti prema zajednici i osobama koje ovise o krvnim pripravcima. Svaka kap darovane krvi može spasiti život, a ovakve akcije imaju ključnu ulogu u očuvanju zaliha krvi i pružanju podrške zdravstvenim ustanovama.

Pin It

Leave a Comment