Laboratorija u Domu zdravlja Trnovo ponovo počela sa radom

Na 21. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Trnovo usvojen je Zaključak koji se odnosi na rad laboratorije u Domu zdravlja

Na 21. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Trnovo usvojen je Zaključak koji se odnosi na rad laboratorije u Domu zdravlja Trnovo, te je isti proslijeđen na postupanje Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo i JU Domovi zdravlja Kantona Sarajevo uz obrazloženje da laboratorija u OJ DZ Trnovo ne radi od marta 2017. godine. Mjesec dana kasnije, laboratorijska dijagnostika omogućena je u Domu zdravlja Trnovo. Građanima je ponovno omogućeno da osnovne nalaze krvi mogu napraviti u svojoj ambulanti, što mnogo znači obzirom na specifičnost i udaljenost njenih građana od Doma zdravlja Ilidža, gdje su ranije morali otići kada im ljekar porodične medicine da uputu za analizu krvi.

Napomenuti ćemo da je laboratorija otvorena i dostupna građanima u Trnovu svakog petka. Iako je u pitanju jedan dan sedmično ovim će dodatno biti poboljšan kvalitet zdravstvenih usluga građanima.

– Sretna sam da laboratorijska služba Doma zdravlja Trnovo ponovo radi, iako imam iz svog naselja oko 15-ak minuta vožnje do same ambulante, opet mi je puno lakše i pristupčnije nego da je to dobrih 40-ak minuta, kada sam nalaze morala raditi na Ilidži. Nažalost, hronični sam bolesnik pa često radim laboratorijske pretrage, nadam se da će se ova praksa zadržati trajno, kazala nam je jedna pacijentica koju smo zatekli u čekaonici.

 

Pin It

Leave a Comment