Poboljšanje vodosnadbijevanja

U naselju Godinja izgrađen je rezervoar kapaciteta 50 kubnih metara. U sklopu projekta u naselju Godinja izgrađen je

U naselju Godinja izgrađen je rezervoar kapaciteta 50 kubnih metara.

U sklopu projekta u naselju Godinja izgrađen je vodozahvat na izvorištu Bijeli potok, rasteretna komora, pomenuti rezervoar, te položen cjevovod u dužini od oko jednog kilometra, te su mještani naselja Godinja dobili pitku vodu. Projektnu dokumentaciju izradila je firma ES HYDROTECHNICS, izvođač radova je firma Bujice d.o.o. iz Konjica, dok je nadzor vršio Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Ovim projektom poboljšan je sistem vodosnabdijevanja za naselje Godinja, a u narednom periodu planirano je da se kroz ovaj projekat obezbjedi bolje vodosnadbijevanje još nekoliko naselja u mjesnoj zajednici Trnovo (Trebečaj, Brutusi, Gračanica, Pendičići i Trnovo) objasnili su ispred nadležne službe za urbanizam.

Općinski načelnik prisustvovao je upriličenom puštanju u rad novog rezervoara za pitku vodu

 

Želim pohvaliti rad naše lokalne zajednice i rad Vodovoda (JKP Trnovo) jer su oni najzaslušniji za promjene na bolje kada je pitanje vodosnadbijevanje u našem naselju, rekao je jedan od stanovnika naselja Godinja.

Komunalno preduzeće Trnovo je radilo na dijelu cjevovoda koji ide od naselja Godinja prema drugim naseljima, dakle dio sekundarne mreže, a direktor ovog komunalnog preduzeća, Duran Bandić ovom prilikom najavio je nove projekte koji će građanima u općini Trnovo omogućiti još bolje uslove kada je u pitanju vodosnabdijevanje.

Leave a Comment