Obilazak porodica šehida općine Trnovo

U povodu Ramazanskog bajrama i Dana šehida, ali i prethodno obilježenog Dana Općine, odnosno Dana reintegracije Udruženje Organizacije

U povodu Ramazanskog bajrama i Dana šehida, ali i prethodno obilježenog Dana Općine, odnosno Dana reintegracije Udruženje Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Trnovo upriličilo je posjetu porodicama šehida, roditeljima šehida (njih 30) i suprugama šehida (njih 48) i tom prilikom uručene su novčane hedije i prigodni pokloni.

– Ovo je sada već prešlo u tradiciju da naše Udruženje svake godine organizuje posjetu svim porodicama šehida, Općina Trnovo na čelu sa Općinskim načelnikom Ibrom Berilom obezbijedi novčane hedije i tako im posvetimo posebnu pažnju svake godine u povodu Dana naše Općine i Dana šehida. Uvijek ističem kako je Općina Trnovo i njen načelnik najbolji primjer brige o boračkoj populaciji. Redovno zajednički organizujemo obilježavanja, druženja i pomoć za porodice šehida, i to nekoliko puta godišnje, te se ovom prilikom predsjednica Udruženja, Sifa Dreca još jednom zahvalila u svoje lično ime i u ime porodica koje predstavlja.

Leave a Comment