Općinski načelnik u službenoj posjeti Policijskoj stanici Trnovo

Općinski načelnik sa saradnicima u petak je službeno posjetio Policijsku stanicu Trnovo. Povod ovog sastanka je jačanje međusobne

Općinski načelnik sa saradnicima u petak je službeno posjetio Policijsku stanicu Trnovo. Povod ovog sastanka je jačanje međusobne saradnje. Na početku samog susreta srdačnu dobrodošlicu je izrazio novoimenovani komandir Policijske stanice, gospodin Nedžad Sarajkić nakon čega je razgovarano o postavljanju zajedničkih ciljeva, a sve u cilju poboljšavanja sigurnosti građana i materijalnih dobara na području općine Trnovo.

Komandir je kroz razgovor izložio pregled aktivnosti, svakodnevnih zadataka preventivno-operativne djelatnosti na održavanju javnog reda i mira, spriječavanju vršenja kaznenih djela, s posebnim osvrtom na pristup u suzbijanju narušavanja sigurnosti u saobraćaju, zatim prijava za protuzakoniti lov i ribolov, te se govorilo o regulisanju problema saobraćaja u mirovanju na određenim lokalitetima i slično.

Općinski načelnik u svom obraćanju istakao je kako se nada dobroj saradnji na kakvu smo navikli i kako će pružiti podršku svaki put kada je potrebna od strane Općine i Općinske administracije, te da će zajednička predanost i solidarnost biti u cilju dobrobiti naših građana.

 

 

 

Leave a Comment