Kantonalna uprava civilne zaštite u posjeti Trnovu

Jedna od ekipa Kantonalne uprave civilne zaštite -Sarajevo, volonteri na čelu sa direktorom Dženanom Brkanićem u posjeti je

Jedna od ekipa Kantonalne uprave civilne zaštite -Sarajevo, volonteri na čelu sa direktorom Dženanom Brkanićem u posjeti je danas sunčanom Trnovu. U narednih nekoliko sati izvršit će se podjela doniranih prehrambenih paketa za stanovništvo poplavljenih područja.
Građani su ovom prilikom iskazali potrebu za higijenskim potrepštinama, dezinfekcionim sredstvima i sredstvima za čišćenje.
Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite sastat će se sa Općinskim načelnikom, a teme sastanka su upućeni zahtjevi Općine; skupljanje kabastog otpada i odvoženje istog od strane komunalnog preduzeća i drugi zahtjev je rješavanje problema pročišćavanja odvoda.

Pored ovakvog vida saradnje, želimo se zahvaliti i domaćim kompanijama, konkretno ovog puta kompaniji Govza d.o.o. koja je kombi flaširane vode donirala za građane Općine, a podijelili su je uposlenici Općine u naseljenom mjestu Kijevo.

Pin It

Leave a Comment