Početna / Vijesti / Obilježen Dan “Zlatnih ljiljana” i “Zlatne policijske značke”

Obilježen Dan “Zlatnih ljiljana” i “Zlatne policijske značke”

I ove kao i ranijih godina, u povodu 9. maja,” Dana Zlatnih ljiljana” i „Zlatne policijske značke”, Dana pobjede nad fašizmom, organizovalo se tradicionalno druženje članova.

Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka” općine Trnovo je okupilo dobitnike, njihove porodice i ostale građane na Spomen obilježju na platou općine Trnovo, gdje je odata počast i položeno cvijeće.

Sljedeća Prethodna
 IMG_4962
IMG_4963
 IMG_4965
 IMG_4969
Sljedeća Prethodna

Glavni organizator obilježavanja je Savez udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja.

U petak, 04.05.2018. godine u sklopu Dana Kantona Sarajevo, uz prisustvo brojnih zvaničnika, predstavnika federalnog ministarstva za boračka pitanja, premijera KS, ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo, načelnika općine Trnovo i predstavnika drugih općina u Kantonu Sarajevo, te općinskih organizacija i udruženja ovogodišnje druženje dobitnika najviših ratnih priznanja te porodica šehida i poginulih boraca dobitnika priznanja počelo je obilaskom šehidskog mezarja na Velikom polju, na Igmanu gdje je položeno cvijeće i odata počast palim braniteljima.

Cvijeće je položila i delegacija ispred Općine Trnovo na čelu sa općinskim načelnikom, Ibrom Berilom, predsjedavajuća općinskog vijeća Trnovo, Emina Mehmedagić i gospodin Edhem Godinjak, jedan od nosilaca najvećeg priznanja sa područja općine Trnovo.

Na ovom mjestu organiziran je i historijski čas, na kraju kojeg su predstavnicima vlasti upućene određene poruke koje se tiču prije svega očuvanja Bosne i Hercegovine i tekovina za koje smo se borili.

Na Velikom polju odata je počast i borcima Narodno-oslobodilačkog rata (NOR).

Nakon polaganja cvijeća, odvanja počasti i historijskog časa organizovana je posjeta Ratnoj džamiji Igman gdje je proučena Jasin-dova i klanjana Džuma namaz.

Sljedeća Prethodna
 IMG_4982
 IMG_4989
 IMG_4999
 IMG_5001
 IMG_5004
 IMG_5010
 IMG_5013
 IMG_5027
Sljedeća Prethodna

 

 

 

Oko Ajla Mulaosmanovic