Obilježen Dan “Zlatnih ljiljana” i “Zlatne policijske značke”

I ove kao i ranijih godina, u povodu 9. maja,” Dana Zlatnih ljiljana” i „Zlatne policijske značke”, Dana

I ove kao i ranijih godina, u povodu 9. maja,” Dana Zlatnih ljiljana” i „Zlatne policijske značke”, Dana pobjede nad fašizmom, organizovalo se tradicionalno druženje članova.

Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka” općine Trnovo je okupilo dobitnike, njihove porodice i ostale građane na Spomen obilježju na platou općine Trnovo, gdje je odata počast i položeno cvijeće.

[tie_slideshow]

[tie_slide] IMG_4962 [/tie_slide]

[tie_slide]IMG_4963 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_4965 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_4969 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

Glavni organizator obilježavanja je Savez udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja.

U petak, 04.05.2018. godine u sklopu Dana Kantona Sarajevo, uz prisustvo brojnih zvaničnika, predstavnika federalnog ministarstva za boračka pitanja, premijera KS, ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo, načelnika općine Trnovo i predstavnika drugih općina u Kantonu Sarajevo, te općinskih organizacija i udruženja ovogodišnje druženje dobitnika najviših ratnih priznanja te porodica šehida i poginulih boraca dobitnika priznanja počelo je obilaskom šehidskog mezarja na Velikom polju, na Igmanu gdje je položeno cvijeće i odata počast palim braniteljima.

Cvijeće je položila i delegacija ispred Općine Trnovo na čelu sa općinskim načelnikom, Ibrom Berilom, predsjedavajuća općinskog vijeća Trnovo, Emina Mehmedagić i gospodin Edhem Godinjak, jedan od nosilaca najvećeg priznanja sa područja općine Trnovo.

Na ovom mjestu organiziran je i historijski čas, na kraju kojeg su predstavnicima vlasti upućene određene poruke koje se tiču prije svega očuvanja Bosne i Hercegovine i tekovina za koje smo se borili.

Na Velikom polju odata je počast i borcima Narodno-oslobodilačkog rata (NOR).

Nakon polaganja cvijeća, odvanja počasti i historijskog časa organizovana je posjeta Ratnoj džamiji Igman gdje je proučena Jasin-dova i klanjana Džuma namaz.

[tie_slideshow]

[tie_slide] IMG_4982 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_4989 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_4999 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_5001 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_5004 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_5010 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_5013 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_5027 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]