Nagrađivanje uspješnih poljoprivrednika

Po javnom pozivu za nagrađivanje uspješnih poljoprivrednika Općina Trnovo izdvojila je iz Budžeta 80.000,00 KM. Poticaj stočarskoj proizvodnji

Po javnom pozivu za nagrađivanje uspješnih poljoprivrednika Općina Trnovo izdvojila je iz Budžeta 80.000,00 KM. Poticaj stočarskoj proizvodnji u Općini Trnovo dobilo je 35 korisnika iz ove općine koji se bave ovčarstvom. Dodijeljena su sredstva i za korisnike koji se bave uzgojom povrća i malina. Uspješnih korisnika koji se bave uzgojom malina ima 4 na području naše općine, a 6 je korisnika koji se bave povrtlarstvom. Zahvaljujući dobijenim sredstvima korisnici će uvećati svoj stočni fond i povećati proizvodnju.
Nekima od korisnika ovo je jedini izvor prihoda, a ističu da se od poljoprivrede može živjeti, iako je potrebno mnogo rada i odricanja. Jedan od korisnika koji se bave zemljoradnjom na području naše općine je mladi Ajdin Hodžić, student geografije, koji je dobio sredstva kao nagradu za uspješan uzgoj malina. Hodžić kaže kako će sredstva iskoristiti da unaprijedi i poveća proizvodnju ovog voća, ističe kako ima dosta troškova i ulaganja, te kako je glavni problem niska otkupna cijena maline, koja ove godine nije bila veća od 1,5 maraka po kilogramu.

ajdin

malinjak Hodžić- naselje Hamzići

Pin It