Škola u prirodi – potpisan sporazum

Nakon što je urađen idejni i glavni projekat za dogradnju područne škole u Šabićima, riješeni su i imovinsko-pravni

Nakon što je urađen idejni i glavni projekat za dogradnju područne škole u Šabićima, riješeni su i imovinsko-pravni odnosi čime su se stekli uvjeti za izgradnju objekta. Provedena je tenderska procedura, a za izvođača radova odabran je CENTAR-HAN d.o.o. Sarajevo.

Danas, 17.04.2018. godine, sporazum o sufinansiranju projekta potpisao je općinski načelnik Ibro Berilo i resorni ministar Elvir Kazazović.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo izdvojilo je 250.000 KM iz ovogodišnjeg budžeta za sufinansiranje dogradnje područne škole Šabići sa “Školom u prirodi” koja je u sastavu OŠ “Zaim Kolar” Trnovo.

Pomenuti objekt u Šabićima na Bjelašnici, u vlasništvu je Kantona Sarajevo i služi za boravak sarajevskih osnovaca tokom školskih aktivnosti u prirodi koje su sastavni dio nastavnog plana i programa.

[tie_slideshow]

[tie_slide]načelnik i kazazović [/tie_slide]

[tie_slide] OZGRADNJA ŠKOLE U PRIRODI [/tie_slide]

[tie_slide]skola sabici 2 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

 

Općinski načelnik istakao je da Općina Trnovo namjerava projekt nastaviti kroz izgradnju sportskih terena i dvorane na ovom prostoru, ali i druge sadržaje koji će upotpuniti ljetnu ponudu posjetiteljima.

http://www.nova.trnovo.ba/izgradnja-skole-u-prirodi/

 

Pin It