Završena velika akcija čišćenja i uređenja općine Trnovo

Uspješno je završena akcija čišćenja i uređenja općine koju je organizovala Općina Trnovo u saradnji sa javnim preduzećima,

Uspješno je završena akcija čišćenja i uređenja općine koju je organizovala Općina Trnovo u saradnji sa javnim preduzećima, udruženjima građana, društvima koji djeluju na području naše općine.  Velika ekološka akcija čišćenja pod sloganom “Čisto i lijepo moje mjesto življenja” organizovana je u povodu Dana planete Zemlje, koji se obilježava na današnji dan.

Cilj akcije je bio da bude prikupljeno što više otpada koji ugrožava našu životnu sredinu. Komunalno preduzeće “Trnovo”, uposlenici općine, udruženja, društva i veliki broj građana učestvovali su u ovoj proljetnoj akciji čišćenja i uređenja ulica i puteva, javnih površina, privatnih dvorišta i okućnica.

Važno je napomenuti da u okviru akcije članovi EPD Treskavička jezera Trnovo zasadili su 100 novih stabala na lokalitetima saniranih klizišta na području općine Trnovo.

Općina kroz ovu i slične aktivnosti nastoji da obezbijedi čisto i lijepo okruženje za sve građane općine, ali i sve one koji se odluče provesti trenutke odmora na području općine Trnovo, te ujedno podići svijest građana o važnosti zaštite životne sredine.

“Čuvajmo našu životnu sredinu zbog generacija koje dolaze iza nas.”

 

[tie_slideshow]

[tie_slide] eko 2 [/tie_slide]

[tie_slide] eko 4 [/tie_slide]

[tie_slide] eko 3 1 [/tie_slide]

[tie_slide] eko 5 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

Pin It