Novi kontejneri

  Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo finansiralo je nabavku 1000 novih kontejnera kapaciteta 1.100 litara za

 

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo finansiralo je nabavku 1000 novih kontejnera kapaciteta 1.100 litara za zamjenu uništenih i dotrajalih kontejnera u Kantonu Sarajevo, a koji će biti distribuirani u devet općina. Raspodjela po općinama izvršena je na osnovu ukupnog broja stanovnika, broja kontejnera za odlaganje, količine otpada koji se proizvede po domaćinstvu i ukupnog broja uništenih kontejnera. Na osnovu ovih kriterija općini Trnovo pripasti će 10 novih kontejnera. Ovaj projekat će se realizovati na način da će većina novih kontejnera biti postavljena na Bjelašnicu gdje su najveće količine otpada, tačnije njih 7, dok su u Trnovo danas isporučena tri nova, koji će zamjeniti postojeće dotrajale kontejnere smještene kod zgrade Općine.

O pitanju čistoće općine Trnovo i djelovanja KJKP “Rad” na ovom području bilo je govora na protekloj sjednici općinskog vijeća, kada je na dnevnom redu bila tačka: Informacija o radu KJKP “Rad”- Odjeljenje u Trnovu za 2017. godinu, gdje je zaključeno kako se vrši redovan odvoz smeća, međutim da broj kontejnera i korpi nije dovoljan, naročito na prostoru Bjelašnice, te je po ovoj tački vijeće donijelo Zaključak – da se Općini dostavi plan pranja prometnica na području općine Trnovo, te da se promjene termini čišćenja u toku sezone na području Bjelašnice.

Cilj Općine Trnovo je da obezbijedimo čisto i lijepo okruženje za sve naše građane, ali i one koji se odluče provesti trenutke odmora na području Bjelašnice.

Dostavljeni novi kontejneri:

[tie_slideshow]

[tie_slide] kontejneri slika2 [/tie_slide]

[tie_slide]kontejneri slika3[/tie_slide]

[/tie_slideshow]

 

Pin It