Rješavanje saobraćaja u mirovanju na području Bjelašnice

Općina Trnovo započela je realizaciju projekta rješavanja problema nedostatka parkinga na Bjelašnici. Trenutno je u toku izgradnja parking

Općina Trnovo započela je realizaciju projekta rješavanja problema nedostatka parkinga na Bjelašnici.
Trenutno je u toku izgradnja parking mjesta u obuhvatu Bjelašnice I i Bjelašnice II, gdje duži period nedostaje mjesta za parkiranje. Za ovu namjenu Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdvojilo je 250.000 KM, a izvođač radova je Orman d.o.o. Kiseljak. Asfaltiranjem parkinga u sklopu izgradnje saobraćajnica djelomično će se ublažiti dugogodišnji problem stanovnika ove mjesne zajednice, ali i brojnih posjetilaca Bjelašnice te spriječiti parkiranje vozila na zelenim površinama i trotoarima.
Iscrtavanjem parking-mjesta omogućit će se više prostora za parkiranje, a bit će postavljeni i ivičnjaci, te izgrađene pješačke staze, kao i ugradnja slivničkih rešetki za rješavanje odvodnje površinskih voda. Općina Trnovo će nastaviti raditi na tome da se uvede više reda u oblast saobraćaja u mirovanju izgradnjom parking mjesta, izgradnjom javne garaže, ali i sankcionisanjem nedostatka saobraćajne kulture građana.

IMG_4238

Pin It