Manifestacija “Hajdemo u planine”

Ranija proslava Nove godine Općina Trnovo jedan je od pokrovitelja manifestacije pod nazivom “Hajdemo u planine”, kojom će

Ranija proslava Nove godine

Općina Trnovo jedan je od pokrovitelja manifestacije pod nazivom “Hajdemo u planine”, kojom će zvanično biti obilježen početak nove zimske sezone 2018/2019. Ovom prilikom zimski centar Bjelašnice proslavit će 35. rođendan. Na otvorenom prostoru na Babinom dolu biće upriličen koncert grupe Bijelo dugme s početkom u 14:00 sati. Organizatori su Altermedia, izvršni producent Faruk Drina, a pokrovitelji pored Općine su ZOI`84 i Turistička zajednica KS.

Sve ljubitelje dobre muzike i kultnog benda Bijelo dugme obradovat će činjenica da je ulaz besplatan.

Vratimo stari sjaj Bjelašnici!

bjelašnica 2 slika6

Prevoz do Bjelašnice

Autobusi kompanije Centrotrans Eurolines vozit će vikendom prema olimpijskoj planini Bjelašnici zbog brojnih zainteresovanih građana Sarajeva.

Linija će saobraćati na relaciji Vijećnica – Bjelašnica od 22. decembra s polaskom u 08.30 sati, a usputna stajališta su Katedrala, Park, Marin Dvor, Pofalići, Socijalno, Dolac Malta, Čengić Vila, Otoka, Alipašino Polje, Nedžarići, Dobrinja, Veliko Polje, Bjelašnica. Povratak sa Bjelašnice je u 16 sati, saopćeno je iz kompanije Centrotrans Eurolines. Zbog zimskih praznika i povećanog broja putnika od 1. januara do 28. februara 2019. godine linija će saobraćati svakodnevno. Cijena karte za odrasle u jednom smjeru iznosit će 5KM, dok je povratna karta 7KM. Cijena autobuske karte za djecu do 12 godina iznosit će 3KM, a povratna 5KM.

Pin It