„Počnite sami svoju karijeru“

Tipski kiosk za prodaju rukotvorina Davanjem u zakup tipskih kioska Općina Trnovo ima za cilj pospješenje razvoja turizma

Tipski kiosk za prodaju rukotvorina

Davanjem u zakup tipskih kioska Općina Trnovo ima za cilj pospješenje razvoja turizma na području općine Trnovo ali i unaprijeđenje prodaje poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina karakterističnih za ovo područje, kao i otvaranje novih radnih mjesta.

IMG_4377

Jedan od korisnika je Elma Sadović, apilicarala je po prvom raspisanom javnom pozivu Općine i danas uspješno posluje.

Ranije dok sam bila zaposlena kod privatnika kao i kod mnogih drugih, ni kod mene uslovi nisu bili baš sjajni. Prekovremeni rad, kašnjenja plata, sukob sa nadležnima, te mnogi drugi faktori utjecali su na mene kao radnica da završim radni odnos kod privatnika. Dugo vremena bila sam prijavljena na birou, tražeći sebi odgovarajući posao. Jedne prilike vidjela sam da je opština Trnovo objavila konkurs samozapošljavanja, pa sam otišla saznati o čemu je riječ. Obzirom da su mi uslovi odgovarali, prijavila sam se na konkurs i odlučila otpočeti vlastiti biznis. Dobila sam manji poslovni prostor na Bjelašnici, gdje sam razvila srodnu djelatnost. Naime bavim se rentanjem sanki i prodajom kuhanog kukuruza u zrnu i klipu. Bjelašnicu posjećuje mnogo naroda, kako naših sugrađana tako i turista sa raznih država. Mnogi od njih zainteresuju se kada u zimskim mjesecima uvide priliku kupiti kuhani kukuruz. Djeci nije zanimljiva šetnja ili sjediti na mjestu čitav dan zato sanke koje posjedujem sa raznim sličicama likova iz crtanih filmova ih obraduju te se rado sankaju na sniježnom prekrivaču naše divne planine. Na osnovu ovoga moja lična zarada je dovoljna, te pokriva sve moje troškove. Što se tiče saradnje sa opštinom Trnovo jako sam zadovoljna. Moja firma ” ELMA S” je pod ugovorom sa opštinom Trnovo već godinu dana i do sada nije bili nikakvih nesuglasica, naprotiv u slučaju nekog problema uvijek su mi izlazili u susret. Na ovaj način riješila sam problem nezaposlenosti, formirala sam svoj vlastiti biznis i vise se ne brinem da li ću zadovoljiti nemoguće uslove rada ko će mi diktirati kako da radim. Kao što se u narodu kaže ” SAM SVOJ GAZDA”, završava Elma.

IMG_6818

Pin It