Upriličeno svečano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija

U sali Općine Trnovo, jučer je upriličeno svečano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za učenike i studente s

U sali Općine Trnovo, jučer je upriličeno svečano potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za učenike i studente s područja općine Trnovo za školsku/akademsku 2020-2021. godinu koji su ispunili opće i posebne uvjete utvrđene kriterijima za dodjelu studentskih stipendija.

Uslovi koje su svi stipendisti morali ispuniti su da imaju prebivalište na području općine Trnovo te da nisu korisnici iz drugih izvora.

Po navedenim kriterijima pravo na stipendiju je ostvarilo 78 stipendista, od toga  21 studenta i  57 učenika srednjih škola. Prema pravilniku o stipendiranju učenika i studenata općine Trnovo, studenti tehničkog i medicinskog smjera su ostvarili stipendiju u iznosu od 120,00 KM, za studente društvenih smjerova stipendija iznosi 100,00 KM i za učenike srednjih škola 80,00 KM.

Učenici i studenti su se odazvali u velikom broju tako da će se s isplatom stipendija početi narednih dana. Stipendije u unaprijed definisanim iznosima za 10 mjeseci tekuće školske/akademske godine isplatit će se dvokratno.

Uz iskrene čestitke stipendistima i roditeljima, općinski načelnik istakao je da je ovo jedan od važnijih događaja za općinu Trnovo, jer je obrazovanje i sticanje znanja najvažnije.

„Meni je zadovoljstvo da na ovaj način Općina Trnovo može pomoći našoj djeci da lakše prođu kroz period školovanja i studiranja. Čestitam svima vama, posebno našim studentima koji se trude i ostvaruju dobre rezultate. Ono što najviše želim jeste da većina naše djece ostane u Bosni i Hercegovini i ovdje u Trnovu i svojim znanjem pomognu u razvoju naše zemlje i naše općine. Želim istaći da ja kao načelnik trudim  se slijediti vaše potrebe i da nastojim da vam omogućim obavljanje volonterskog staža po završetku fakultetskog obrazovanja. Također, kroz različite projekte podrške mladima želimo pomoći da ostanete na Trnovu i razvijete svoje ideje“, naglasio je načelnik Berilo i mladim budućim ljekarima, inžinjerima, pravnicima, arhitektima, profesorima, ekonomistima, novinarima, sociolozima, sportistima poželio uspjeh u nastavku školovanja.

 

Pin It

Leave a Comment