Delegacija Libijske kompanije za strane investicije posjetila Trnovo

Delegacija Libijske kompanije za strane investicije posjetila je Općinu Trnovo. Goste je primio Općinski načelnik Ibro Berilo sa

Delegacija Libijske kompanije za strane investicije posjetila je Općinu Trnovo. Goste je primio Općinski načelnik Ibro Berilo sa saradnicima u hotelu Han na olimpijskoj Bjelašnici.

Delegaciju su činili – Salem Hnesh, generalni direktor, Libyan Foreign Investment Company (LAFICO), Aboulqasem Daoub, šef ureda,  Aboujela Almehdi, direktor upravljanja investicijama, Taha Almegrhi, član pravnog odjela, Adel Ghedafi, konzul u Libijskom Ministarstvu vanjskih poslova i Al Motasem Bellah Dhawi, otpravnik poslova Libijske ambasade u BiH.

Predstavnici Općine održali su prezentaciju o potencijalima i mogućnostima koje pruža prostor koji obuhvata Općina Trnovo, pogotovo u oblasti turizma i ugostiteljstva. Gosti su upoznatii  sa trenutnim  projektima u Općini, kao i onima koji se planiraju realizovati.

Libijska kompanija za strana ulaganja (LAFICO) predstavlja libijski državni fond osnovan 1981. godine, čiji je cilj da investira javni novac u projekte koji doprinose razvoju domaće privrede i diverzifikaciju prihoda iz inostranstva.Trenutno ulaže u 30 zemalja širom svijeta, posebo u sektore turizma, proizvidnju, te uslužne djelatnosti.

Libijska delegacija je zainteresovana za investiranje, pogotovo u sektor turizma u BiH, izražena je nada i želja da će u budućem periodu doći do saradnje.

Pin It

Leave a Comment