SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Bitka za pravnu Općinu Poštovani, imamo potrebu i obavezu zbog javnosti da ovim putem demantiramo tendenciozne navode, s

Bitka za pravnu Općinu

Poštovani,
imamo potrebu i obavezu zbog javnosti da ovim putem demantiramo tendenciozne navode, s obzirom da je TV Hayat objavila prilog, u kojem se u negativnom kontekstu navodi Općina Trnovo.
TV Hayat je 27.02.2021. godine objavila prilog o pokretanju postupka za uklanjanje bespravno izgrađenog objekta na Bjelašnici, ali najvažnija vijest je nadamo se nesvjesno propuštena, da objekat koji se ruši prema zakonito provedenom postupku, koristi Muhamed Švrakić.

Općina Trnovo je dana 09.10.2019. godine ishodila Mjeru osiguranja Kantonalnog suda u Sarajevu i to na način:

„….Određuje se mjera osiguranja, te se nalaže Švrakić Muhamedu mjere osiguranja da odmah obustavi sve aktivnosti i radnje na parceli 3102/13 K.O. Presjenica, a posebno radnje i aktivnosti koje bi za posljedicu imale proširenje, gradnju, narušavanje, zauzimanje širenje objekta postavljenom na istoj, sve do pravomoćnog okončanja postupka po tužbi predlagatelja za povrat navedene nekretnine u posjed predlagatelja“…..

Navedeni prilog na TV Hayat, kao i objava od 28.02.2021. godine na Hayat.ba, o načelniku Općine Trnovo, nisu ništa drugo nego lični interes, kojim se blati ugled Općine, kao i načelnika Ibre Berila.
Općina Trnovo ostaje potpuno posvećena zakonom definiranim procedurama i aktivnostima koje su u funkciji napretka naše olimpijske ljepotice Bjelašnice i cijele Općine Trnovo.

 

Prilog: Hronologija događaja

 

Press služba Općine Trnovo

Pin It

Leave a Comment