U Trnovu upriličena svečana dodjela ugovora za stipendiranje u 2020/2021. godini

U Sali OpćineTrnovo danas je upriličena svečana dodjela ugovora o stipendiranju studenata i učenika u školskoj/akademskoj 2020/2021. godini.

U Sali OpćineTrnovo danas je upriličena svečana dodjela ugovora o stipendiranju studenata i učenika u školskoj/akademskoj 2020/2021. godini.

Stipendisti su morali ispuniti opće i posebne uvjete utvrđene kriterijima za dodjelu stipendija Općine Trnovo, koja će u 2021. godini stipendirati ukupno 98 stipendista, od toga 42 studenta i 56 srednjoškolaca. Studenti tehničkog i medicinskog smjera ostvarili su stipendiju u iznosu od 120,00 KM, studenti društvenih smjerova u iznosu od 100,00 KM i učenici srednjih škola 80,00 KM.

Zbog epidemiološke situacije svečanoj dodjeli je prisustvovao ograničen broj stipendista, a primio ih je i ugovore uručio općinski načelnik i predsjedavajuća OV, sa saradnicima. Stipendistima se obratio općinski načelnik:

”Volite svoj lokalnu zajednicu i trudite se da učinite nešto za nju. Obrazujte se, učite i radite na sebi stalno. Uvijek sam podržavao mlade tako je i sada, ako imate bilo kakvu ideju ili sugestiju slobodno mi se obratite da je zajedno realizujemo. Čestitam vam i želim uspjeh i dobre rezultate u daljem školovanju.Drago nam je da možemo biti dio vašeg nadam se uspješnog obrazovanja.” – rekao je između ostalog općinski načelnik Ibro Berilo.

Obzirom da je uručen ograničen broj ugovora, obavještavamo ostale stipendiste, da ugovore mogu preuzeti u zgradi Općine, uz napomenu da je spisak izabranih stipendista  okačen već ranije na oglasnoj ploči Općine.

 

Pin It

Leave a Comment