U toku rekonstrukcija dionice puta Meki do – Kolijevka

Na području Općine Trnovo nastavlja se realizacija projekata putne infrastrukture u okviru kojih je planirana rekonstrukcija puteva. Poboljšanje

Na području Općine Trnovo nastavlja se realizacija projekata putne infrastrukture u okviru kojih je planirana rekonstrukcija puteva. Poboljšanje putne infrastrukture od velike je važnosti za snažniji turistički zamah olimpijskih planina Bjelašnice i Igmana. U tom smislu značajan je projekat rekonstrukcije regionalnog puta Gornja Grkarica – Sinanovići (R960), koji povezuje olimpijske planine Igman i Bjelašnicu sa Šabićima i Sinanovićima.

Na ovu saobraćajnicu su vezani i lokalni putevi koji povezuju brojna bjelašnička sela, a također povezuje i važne turističke resurse. Upravo zbog značaja ove putne komunikacije pristupilo se njenoj rekonstrukciji, te su u toku radovi na dionici Meki do – Kolijevka u dužini od 520 metara. Trenutno se izvode radovi drenaže  i zamjene podtla.

Rekonstrukcijom će se  poboljšati elementi puta, te izvršiti zamjena postojeće kolovozne konstrukcije, riješiti pitanje odvodnje i poboljšati sigurnosni aspekt.

Finansijer radova je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, a radove na ovoj dionici puta izvode firme ”Braća Mujić” i ”Demus” iz Sarajeva.

 

Pin It

Leave a Comment