Pridružite se akciji čišćenja Bjelašnice

Već smo govorili o velikoj proljetnoj akciji čišćenja, koju koordinira Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i

Već smo govorili o velikoj proljetnoj akciji čišćenja, koju koordinira Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, a koja ima za cilj da sudjelovnjem više subjekata, svaki u okviru vlastite nadležnosti obavi poslove na jednom prostoru u isto vrijeme, jer samo takvim djelovanjem možemo postići da uredimo i očistimo jednu zaokruženu cjelinu. Ovu priliku za djelovanje prepoznala je i neformalna grupa građana i građanki pod nazivom „Inicijativa za Bjelašnicu i Igman“  , ZOI'84, zatim Ski Savez BiH i BHSportLife magazin koji su akciju volonterskog karaktera organizovali i zakazali za subotu, 12.06.2021. godine. Očekuje se preko 500 učesnika. Ovoj akciji će se pridružiti i uposlenici Općine Trnovo, dok je Općina također i jedan od sponzora ove akcije.

Pozivamo sve zaljubljenike u prirodu, sport, bosanskohercegovačke planine i ljubitelji uređenog i čistog okoliša da se pridruže akciji čišćenja regiona Bjelašnice.

 

 Aktivnosti kreću sa Babinog dola, tačnije ispred Benetona u subotu 12.06.2021. godine, a prema okvirnom planu akcije organizatora okupljanje će početi u 10:00 sati, gdje se preuzimaju rukavice i vreće za smeće te se kreće sa čišćenjem, najprije čišćenje donjeg dijela oko šestosjeda, teniskih terena, livade ispod hotela „Han“ , okolina i fudbalski teren. Druga grupa volontera očistit će dio od kućica za rentanje skija, parking i ceste koje dolaze do parkinga, dok će treća grupa volontera biti zadužena za dio oko hotela „Maršal“, travnjak kružnog toka, te šetnicu prema Bosnalijekovima apartmanima.

 

Organizatori i sponzori akcije obezbjeđuju opremu za čišćenje, kao i sendviče, piće i kafu za sve učesnike i dobrovoljce, te besplatnu panoramsku vožnju za učesnike akcije (u periodu od 13:00 do 15:00 sati).

 

Odvojimo vrijeme, volju i dobro raspoloženje za našu čistu Bjelašnicu!

Leave a Comment