Čišćenje putnog pojasa uz lokalne puteve

Redovno održavanje puteva obuhvata sve planske aktivnosti  kojima je obezbijeđeno nesmetano i bezbjedno odvijanje saobraćaja, u svim vremenskim

Redovno održavanje puteva obuhvata sve planske aktivnosti  kojima je obezbijeđeno nesmetano i bezbjedno odvijanje saobraćaja, u svim vremenskim uslovima čime se čuva upotrebna vrijednost puta.

U Općini Trnovo poslove ljetnog održavanja lokalnih puteva obavlja ”Vatrogasno društvo Trnovo“, koje pored primarnog zadatka izvodi i potrebne radove na održavanju pojasa vegetacije pored puteva i uklanjanju samoniklog bilja sa područja putnog pojasa, gdje se košenje trave izvodi sa bočnom kranskom kosilicom, te vrši uklanjanje pokošene trave.

U proteklom periodu završeni su radovi na putnim pravcima Rijeka-Bašci i Jelačići-Slavljevići, a trenutno se  izvode radovi na relaciji Rijeka-Govedovići. Nakon toga slijede radovi na dionicama – Rijeka-Jelačići, Delijaš-Boljanovići, Mošići-Šljivaci, Godinja-Razin gaj i Luke-Durakovići.

Redovno održavanje pojasa uz lokalne puteve je nužno i važno, pošto  grmlje, šiblje i trava mogu predstavljati problem u odvijanju saobraćaja ukoliko nekontrolisano rastu.

 

 

Pin It

Leave a Comment