Zaključci sa 4. redovne sjednice Općinskog vijeća

Na sjednici Općinskog vijeća održanoj u petak, 02. jula 2021. godine izložene su, između ostalih,  Informacija o radu

Na sjednici Općinskog vijeća održanoj u petak, 02. jula 2021. godine izložene su, između ostalih,  Informacija o radu JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo – OJ Dom zdravlja Trnovo  i Informacija o stanju kriminaliteta, javno reda, mira i saobraćaja na području Općine Trnovo za period januar- decembar 2020. godine. Nakon rasprave od strane vijećnika dogovoreni su i zaključci:

 

INFORMACIJA DOM ZDRAVLJA

Z A K LJ U Č C I

1.Zahtijeva se od JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ da  poboljša kvalitet primarne zdravstvene zaštite, sa posebnim osvrtom na zdravstvenu zaštitu starijih i nemoćnih osoba, imajući u vidu da na području općine Trnovo živi veliki broj starijeg i slabo pokretnog stanovništva čije zdravstveno stanje zahtijeva češće kućne posjete.

  1. Zahtijeva se stavljanje u punu funkciju dijagnostičkog labarotarija u sklopu OJ Dom zdravalja Trnovo, određivanje mrtvozornika za područje općine Trnovo i obezbjeđenje ljekara interniste dva puta mjesečno.
  2. Zahtijeva se obezbjeđenje sanitetskog vozila za potrebe OJ Dom zdravlja Trnovo, jer ista raspolaže samo sa jednim (neodgovarajućim) vozilom, što je nedovoljno, imajući u vidu veličinu, razuđenost općine, kao i starosnu strukturu stanovništva općine Trnovo.

 

INFORMACIJA- POLICIJSKA STANICA TRNOVO

 

Z A K LJ U Č C I

1.Zahtijeva se od PS Trnovo da obezbijedi punu primjenu zakonskih i podzakonskih propisa  /saobraćajnih znakova/  kojim se reguliše najveće dopušteno osovinsko opterećenje teretnih motornih vozila na lokalnim putevima.

2.Zahtijeva se od PS  Trnovo  da obezbijedi puno provođenje i primjenu Odluke o prekršajima protiv  javnog reda i mira općine Trnovo u svim njenim segmentima, a posebno u dijelu koji se odnosi bespravno kretanje četverotočkaša, motora, džipova  i drugih motornih vozila privatnim zemljištem i van prostora predviđenog  za saobraćaj motornih vozila.

 

 

Leave a Comment