Nezaboravno košarkaško ljeto na Bjelašnici

Na olimpijskoj planini Bjelašnici, u organizaciji KK Realway Sarajevo, se trenutno održava košarkaški kamp za mlade košarkaše koji

Na olimpijskoj planini Bjelašnici, u organizaciji KK Realway Sarajevo, se trenutno održava košarkaški kamp za mlade košarkaše koji treniraju, odmjeravaju snage i druže se u pravoj sportskoj atmosferi. Na kampu prisustvuju mladi iz više klubova koji pod budnim okom trenera isprobavaju vještine. Ovogodišnje izdanje košarkaškog kampa otvorio je legendarni kapiten BiH reprezentacije i Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Od 27. juna do 15. jula se, pored sportskih, održavaju edukativne i zabavne aktivnosti sa gostima predavačima i gostima reprezentativcima Bosne i Hercegovine.

Košarkaški kamp “18. Sarajevo Basekt Meeting” održava se u prelijepom ambijentu sela Šabići na Bjelašnici.

Kamp  se održava već 18-tu godinu za redom, a ove godine u III takozvane smjene zbog oborenog rekorda po broju prijava. Trenutno je u toku posljednja, III smjena 18-og  Sarajevo Basket Meetinga, koja je počela 09. jula a završit će u četvrtak, 15. jula tekuće godine. Ovaj, svima dobro poznati, tradicionalni kamp priznat je u BiH i regionu kao jedan od najboljih košarkaških kampova sa velikim brojem polaznika koji se svake godine kući vrate bogatiji za veliko iskustvo, nova prijateljstva i nezaboravne košarkaške trenutke.

Prvi čovjek KK Realway, Nedim Džemić kaže: “Drago mi je da smo svim ostalim sarajevskim klubovima pokazali da je olimpijska Bjelašnica ne samo naše, nego i njihovo mjesto kada je u pitanju kamp. Mnogi su lutali, tražili neke druge opcije, a sada su se uvjerili da smo bili upravu kada smo prije 18 godina izabrali ovo mjesto i krenuli s ovom pričom.”

Polaznike prve smjene Sarajevo Basket Meetinga posjetila je reprezentativka KSBiH Marica Gajić, uz razmjenu iskustava i razgovor, Marica je polaznike obradovala brojnim poklonima iz košarkaškog saveza. Polaznici su imali priliku da tokom otvaranja kampa razgovaraju i sa team managerom ženske reprezentacije KSBiH i članicom Naismith Memorial Basketball Hall of Fame Razijom Mujanović, zatim sa Nikolinom Babić reprezentativkom BiH i najboljom trojkašicom proteklog FIBA Women’s EuroBasket, kao i Amarom Balićem bivšim članom KK Realway Sarajevo, višestrukim osvajačem MVP nagrade SBM kampa na Bjelašnici i povremenim reprezentativcem BiH.

Košarkaši iz cijele BiH uživaju u igri na terenima u Šabićima opremljenim savremenom košarkaškom podlogom,  uz boravak na čistom zraku, u ugodnom i mirnom seoskom ambijentu.

 

 

 

 

Autor: Ajla Lindov

Pin It

Leave a Comment