Aktivnosti Vatrogasnog društva

Ekipe Vatrogasnog društva Trnovo u posljednjem periodu rade na čišćenju i uređivanju više lokaliteta. Svakodnevno rade na čišćenju,

Ekipe Vatrogasnog društva Trnovo u posljednjem periodu rade na čišćenju i uređivanju više lokaliteta.

Svakodnevno rade na čišćenju, košenju i uređenju zelenih površina izvan stambenih blokova, uz riječna korita, lokalne saobraćajnice, igrališta, ambulante, pristupne puteve, kružne tokove, te spomen – obilježja u naseljima, koje su obrasle travom, korovom i šibljem, a koje ne održava KJKP “Park”.

Iako djeluju tokom cijele kalendarske godine na raznim zadacima, ove godine vrlo su aktivni u ljetnom periodu, kada je potrebno očistiti brojne javne površine koje su često obrasle travom i rastinjem, što je pogodno za staništa glodara i zmija.

“Rad Vatrogasnog društva u Trnovu izuzetno je bitan za sigurnost saobraćaja i bolje preglednosti za vozače, ali također i za kretanje pješaka“, kazao je mještanin Trnova.

Ovom prilikom apeluje se na građane da sami održavaju svoja dvorišta i prilaze.

Proteklih dana ekipe su radile na uređenju zelenog pojasa uz lokalne puteve kroz naselja Godinja, Slavljevići, Presjenica, Umčani, gdje su vršili košenje i uklanjanje trave.

Pored navedenih lokacija, ekipe Vatrogasnog društva uredile su prilazne puteve i prostor oko spomen – obilježja i hair-česme na Barama kod Dejčića, kao i mjesto stradanja šestorice Srebreničana u mjestu Godinjske Bare zbog programa obilježavanja godišnjice.

 

Pin It

Leave a Comment