Obilježena 29. godišnjica ”Bitke za Trnovo”

Na centralnom spomen-obilježju u Trnovu, u organizaciji  ”Udruženja Organizacija porodica šehida i poginulih boraca” Općine Trnovo, obilježena je

Na centralnom spomen-obilježju u Trnovu, u organizaciji  ”Udruženja Organizacija porodica šehida i poginulih boraca” Općine Trnovo, obilježena je 29. godišnjica ”Bitke za Trnovo”.

Te ratne 1992. godine, 30. avgusta, odigrala se jedna od najznačajnijih bitaka koje su se vodile na teritoriji općine Trnovo i šire. Trnovčani su oslobodili svoj grad od agresora, a mnogi su dali svoje živote – Bratić Merim, Terzo Nermin, Pločo Nasuf, Krupalija Emin, Imamović Edhem, Hodžić Rizo, Pločo Aljo, Kolar Smajo, Smječanin Osman, Kadić Nusret, Gežo Irfan, Bajraktarević Mustafa, Krilašević Haso, Mizdrak Ekrem, Lindov Fehim, Hodžić Edin, Čusto Zaim i Rogoj Nezir.

Proučen je Jasin i dova, a počast polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali su: delegacija Općine Trnovo, delegacija JOB-a Kantona Sarajevo, delegacija boračkih udruženja Općine Trnovo i delegacija OO SDA Trnovo.

Prigodnim govorom skupu se obratila predsjednica ”Udruženja Organizacija porodica šehida i poginulih boraca” Općine Trnovo  Sifa Dreca, a historijski čas o značaju ”Bitke za Trnovo” održao je ratni komandant Edhem Godinjak.

Poruka ovogodišnjeg obilježavanja je da se mora njegovati sjećanje na hrabre branitelje i biti im zahvalan, a istina mora biti vječna obaveza.

 

Pin It

Leave a Comment