Unaprijeđenje turističke ponude Bjelašnice

#MinistarstvoprivredeKS #TurističkazajednicaKS #ZOI’84   U cilju strateškog razvoja turizma kao privredne grane u Kantonu Sarajevo u protekloj sedmici

#MinistarstvoprivredeKS

#TurističkazajednicaKS

#ZOI’84

 

U cilju strateškog razvoja turizma kao privredne grane u Kantonu Sarajevo u protekloj sedmici potpisan je sporazum o projektu pod nazivom “Zajednički plan implementacije oporavka i razvoja turizma u Kantonu Sarajevo”, koji će se implementirati saradnjom Turističke zajednice KS i USAIDA-a.

U pitanju je kreiranje marketing plana kako bi se lokaliteti kao što je Bjelašnica, Igman, Trebević i druga izletišta u Kantonu stavila u fokus.  Kako ističu iz Turističke zajednice KS najvažnija je saradnja s lokalnom samoupravom, kao i promocija svih planiranih projekata. Turistička zajednica KS ozbiljan je marketinški budžet usmjerila na digitalne medije u inostranstvu i regionu. Također, u saradnji sa ZOI'84 radit će na formiranju zimskog kalendara dešavanja na lokalitetima Bjelašnica, Igman, Trebević, kako bi ove godine imali tačan raspored aktivnosti i dešavanja za svaki dan.

Podsjetićemo na činjenicu da Bjelašnica prethodne sezone nije bila samo atrakcija turistima, već više nego ikada prvi je izbor i bh. građanima.

Općina Trnovo, na čelu sa Općinskim načelnikom pozdravlja ovaj projekat i spremna je na saradnju.

Nova ulaganja u planinu Bjelašnicu

U okviru projekta kojeg će sufinansirati Vlada KS odlučeno da će doći do izgradnje novog ski lifta, kao i zamjena i servisiranje postojećeg, koji će ubuduće ići jedan uz drugi. Također, na Bjelašnici će biti izgrađen i moderniziran parking sistem sa videonadzorom i novom kontrolom naplate, što će otvoriti mogućnosti za online prodaje karata i manje gužvi na prodajnim mjestima.

Za sufinansiranje navedenih projekata iz Budžeta Kantona Sarajevo odobreno je 2.295.000 KM.

Pin It

Leave a Comment