Vodosnadbijevanje naselja Trnova

Komunalno preduzeće Trnovo je prethodne godine započelo realizaciju projekta sanacije lokalnih vodovoda za obezbjeđenje dodatnih količina vode za

Komunalno preduzeće Trnovo je prethodne godine započelo realizaciju projekta sanacije lokalnih vodovoda za obezbjeđenje dodatnih količina vode za piće za naselja općine, a ove godine su nastavili sa provođenjem aktivnosti na izgradnji vodovodne mreže u naseljima gdje je to neophodno.

Prije nekoliko dana okončani su radovi na izgradnji cjevovoda  u Presjenici, čime je izvršeno razdvajanje Gornje i Donje Presjenice. Ovim projektom rješen je dugogodišnji problem mještana Gornje Presjenice, koji su zbog visinske razlike i nekontrolisane potrošnje često ostajali bez vodosnadbijevanja. Dakle,projektom je osigurano podjednako vodosnadbijevanje navedenih naselja.

U okviru ovih radova izgrađen je cjevovod u dužini od 350 metara, a profil cijevi koji se ugrađuje su PEHD cijevi DN 40 NP 10, te je izgrađen zatvarački šaht.

Građanima općine Trnovo, koji žive u naselju Turovi Općina će također riješiti vodosnadbijevanje.  Započeti su radovi na izgradnji vodozahvata i vodne komore, te cjevovod u dužini od oko 1000 metara.

Izgradnjom ovih cjevovoda stiču se uslovi da potrošači koji se nalaze na pomenutim lokacijama trajno i kvalitetno, u skladu sa tehničkim propisima, rješe pitanje vodosnadbijevanja.

Tokom izvođenja radova moguće su povremene obustave u vodosnadbijevanju, te stoga molimo stanovnike kod kojih dođe do obustave u snadbijevanju vodom za razumjevanje.

 

Predstavnici Službe za urbanizam u pratnji izvođača radova obišli su radove na izgradnji vodovodne mreže

Ovom prilikom obavještavamo korisnike usluga ovog preduzeća da su u toku aktivnosti ugradnje vodomjera, te da se analiza vode za piće vrši redovno na više različitih mjesta, a sve prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće. Sve analize se vrše od strane JU Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je potvrdio da su svi uzorci ispravni i odgovaraju Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

 

Autor: Ajla Lindov

Leave a Comment