Uplaćena naknada za prevoz srednjoškolcima

Općina Trnovo u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, i ove školske godine obezbijedila je prevoz osnovaca od

Općina Trnovo u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, i ove školske godine obezbijedila je prevoz osnovaca od kuće do škole, i obrnuto. Pošto naselja u Trnovu nisu uvezana gradskim saobraćajem, Općina je angažovala prevoznike koji učenike voze do OŠ ”Zaim Kolar” u Dejčićima i nazad.

Kada su u pitanju srednjoškolci koji sa područja općine Trnovo putuju u školu  gradskim prevozom u Sarajevo, za njih je obezbijeđena naknada za prevoz u školskoj  2021/22. godini. Uplaćena je naknada za njih 10 koji pohađaju III i IV razred srednje škole, koja obuhvata ABCD zonu u iznosu od 33,00 KM za 9 mjeseci. Ukupno u ovu svrhu uplaćena su sredstva u  iznosu od 2.970,00 KM.

Za ovih 10 srednjoškolaca u narednom periodu, Općina Trnovo je planirala dodjelu sredstava čija je namjena opremanje učenika za nastavni proces, konkretnije za nabavku udžbenika,  te će im u tu svrhu biti isplaćeno po 150 KM.

Leave a Comment