Drugi o nama – Vlada Kantona Sarajevo preko Turističke zajednice sufinansira osvjetljenje olimpijskih krugova na Gornjoj Grkarici

Općina Trnovo zatražila je od Turističke zajednice Kantona Sarajevo sredstva za sufinansiranje projekta izgradnje olimpijskih krugova na Gornjoj

Općina Trnovo zatražila je od Turističke zajednice Kantona Sarajevo sredstva za sufinansiranje projekta izgradnje olimpijskih krugova na Gornjoj Grkarici.

Za njihovo osvjetljenje Vlada KS je odobrila 16.965 KM, obzirom da, u skladu s Programom rada i finansijskim planom za 2021. godinu na koje saglasnost daje Ministarstvo privrede KS, Turistička zajednica KS na raspolaganju ima sredstva u iznosu 300.000 KM za podršku projektima lokalnih zajednica koji su značajni za razvoj turizma i doprinose unapređenju pozitivnog imidža Kantona Sarajevo.

Obzirom da će urbanistički projekti na području općine Trnovo, a jedan od njih je i Gornja Grkarica, nakon realizacije imati različite sadržaje, kao što su ergele, igrališta, tereni, biciklističke staze i staze za jahanje, a što će doprinijeti razvoju i ljetnih i zimskih turističkih sadržaja, Vlada Kantona Sarajevo je odobrila sufinansiranje ovog projekta.

Njegova ukupna vrijednost je 220 hiljada KM u šta ulazi i izgradnja putne infrastrukture od Gornje Grkarice prema Bjelašnici, Igmanu i Hadžićima, te kružni tok u čijoj centralnoj zoni je planirano postavljanje spomenutih olimpijskih krugova. 

 

Izvor: Vlada Kantona Sarajevo

Leave a Comment