Izgradnja i proširenje javne rasvjete u naseljima

U cilju poboljšanja kvalitete života svih građana u Trnovu, Općina ulaže vlastita budžetska sredstva u obnovu i modernizaciju

U cilju poboljšanja kvalitete života svih građana u Trnovu, Općina ulaže vlastita budžetska sredstva u obnovu i modernizaciju komunalne infrastrukture na cijeloj teritoriji općine Trnovo. Trenutno se privode kraju radovi na izgradnji i modernizaciji javne rasvjete.

Projekt izgradnje, rekonstrukcije i proširenja javne rasvjete na području općine počeo je zamjenom oštećene, te nastavljen postavljanjem nove LED rasvjete u brojnim naseljima. Radi se o LED rasvjetnim tijelima kojima se štedi električna energija, te poboljšava sigurnost za vozače i pješake.

Rekonstrukcija i proširenje javne rasvjete urađeno je u naseljima: Trnovo, Pendičići, Gračanica, Godinja, Brutusi, Trebečaj, Gaj, Mijanovići, Bijela, Dejčići, Ostojići, Sinanovići, Ozimine, Žilići, Bobovica, Umoljani, Elezovići, Šabići, Rakitnica, Kramari, Brda, Milišići, Lukavac, Govedovići i Presjenica. Nova rasvjeta je izgrađena u naseljima: Brutusi, Omenik, Rahovići, Podvornice i Vrela.

Vrijednost radova po ovom ugovoru iznosi  289.972,61 KM, a sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Općine Trnovo. Radove su izvodili radnici firme ”Eding Telecom” d.o.o. Sarajevo.

Pin It

Leave a Comment