Urađena iluminacija četiri spomen obilježja

Svjesni značaja spomen-obilježja za lokalnu zajednicu, u Općini Trnovo vode računa o njihovom održavanju, kao i o dodatnom

Svjesni značaja spomen-obilježja za lokalnu zajednicu, u Općini Trnovo vode računa o njihovom održavanju, kao i o dodatnom uređenju. U sklopu ugovora izgradnje i proširenja rasvjete u naseljima planirana je i iluminacija spomen-obilježja, koja su podignuta u spomen onima koji su dali svoje živote u odbrani od agesije na Bosnu i Hercegovinu u periodu ‘92 – ‘95. godine.

Općina je za ovaj ugovor izdvojila 289.972,61 KM, radove je izvodio Eding Telecom d.o.o. Sarajevo.

Iluminacija je urađena na spomen-obilježjima kod zgrade Općine u Trnovu, Delijašu, Šabićima i Dejčićima. Urađeno je osvjetljavanje istih uz usmjeravanje svjetlosti radi ljepšeg estetskog izgleda i ukupnog dojma. Iluminacijom se željelo postići skladnost i atraktivno akcentiranje u noćnim satima.

Održavanje i uređenje spomen-obilježja, kao i ona sama imaju univerzalnu poruku – da nas zaštite od zaborava i budu mjesto vječnog, tužnog i sjetnog podsjećanja na sve poginule sa područja općine Trnovo, ali istovremeno i ishodište poruke da se takav užas više nikada i nigdje ne ponovi.

 

Leave a Comment