Izgradnja objekta za zdravo starenje

Općina Trnovo je u aprilu mjesecu raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji objekta za

Općina Trnovo je u aprilu mjesecu raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji objekta za zdravo starenje. Kriterijum za dodjelu ugovora je najniža cijena, a ponude su prikupljene do 20. maja, nakon čega je izabran izvođač građevinska kompanija Neimari d.o.o. Sarajevo.

U kabinetu Općinskog načelnika danas je uslijedilo potpisivanje Ugovora o nabavci i izvođenju radova na izgradnji objekta za zdravo starenje. Ukupna vrijednost radova, usluga, materijala i opreme iznosi 1.075.000,00 KM bez PDV-a, a krajnji rok za realizaciju ugovora je dvije godine od dana potpisivanja ugovora.

Predviđeno je izvođenje zemljanih radova, kao i betonskih, zidarskih, izolaterskih, krovopokrivačkih, limarskih, bravarskih i drugih radova.

Izgradnja i opremanje Centra biti će finansirani sredstvima Općine Trnovo.

  • Kao aktuelni načelnik Općine Trnovo već duži niz godina, s ponosom ističem da smo realizirali jako puno projekata kako bi Općina bila zajednica ugodnog i urbanog življenja. Nastavit ćemo investicije u kapitalne projekte, a u narednom periodu naši prioriteti, za čiju smo realizaciju ispunili sve preduvjete, su izgradnja Poslovno-sportskog centra na Bjelašnici, te izgradnja Centra za zdravo starenje ovdje u Trnovu.

Izgradnja ovog centra je s ciljem da ponudimo podršku osobama treće životne dobi, doprinesemo poboljšanju uslova života osoba treće životne dobi, ali svakako se nadam da će sve generacijske grupe kroz ovaj centar biti aktivne, istakao je Općinski načelnik Ibro Berilo.

 

 

 

Autor: Ajla Lindov

Leave a Comment