Izgradnja betonskog rezervoara za vodu u blizini Javorovog Dola

U sklopu ugovora o izgradnji objekata za vodosnadbijevanje Bjelašnice, izgrađeni su objekti na Proskoku, Štinjem dolu, a trenutno

U sklopu ugovora o izgradnji objekata za vodosnadbijevanje Bjelašnice, izgrađeni su objekti na Proskoku, Štinjem dolu, a trenutno je u izgradnji rezervoar za vodu u blizini Javorovog Dola.

U pitanju je rezervoar za vodu kapaciteta 2×250 m3 sa pomoćnom prostorijom i 2 krilna zida.

U osnovi konstrukcija je nepravilnog geometrijskog oblika, dimenzija 22,76×9,10 m (rezervoari i to 2×9,10×9,10 m bruto dužine i širine)+4,50×4,50 (pomoćne prilazne prostorije u dva nivoa, povezane čeličnim stepeništem).

Sredstva za ovu namjenu najvećim dijelom biće obezbijeđena iz Općinskog budžeta.

Cilj je postići kvalitetno vodosnadbijevanje cijelog područja općine, tako da možemo istaći da osim realizacije ovog projekta vodosnadbijevanja pristupa se izgradnji još nekoliko vodovodnih mreža i rezervoara na području općine s ciljem da se omogući svim građanima, korisnicima da imaju uredno i kontinuirano vodosnabdijevanje.

Izvođač radova na rezervoaru je kompanija  ITC d.o.o. iz Zenice, dok kompanija  Radis d.o.o. vrši stručni nadzor nad građenjem građevine.

Autor: Ajla Lindov

Leave a Comment