Obavještenje o prikupljanju kabastog otpada na području općine Trnovo

Početkom oktobra počela je jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada u Kantonu Sarajevo, koja će trajati do 29.10.2021. godine.

Početkom oktobra počela je jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada u Kantonu Sarajevo, koja će trajati do 29.10.2021. godine. Građani odlažu svoj kabasti otpad u danima vikenda na poznate lokacije iz ranijih akcija, a KJKP ”Rad” d.o.o. Srajevo ga odvozi.

 

Određeni su termini odvoza kabastog otpada za svaku Općinu u Kantonu Sarajevo, tako da su termini  za Općinu Trnovo subota i nedelja 16. i 17. oktobar 2021. godine.

Obavještavaju se građani da kabasti otpad mogu odlagati na svim lokacijama gdje su postavljeni kontejneri za odlaganje smeća, kao što je bila praksa i u proteklim akcijama na području općine Trnovo.

 

Mole se građani Trnova da se pridržavaju utvrđenih datuma, jer drugim danima nije dozvoljeno odlaganje kabastog otpada.

 

Kabasti otpad moguće je besplatno odložiti i na Reciklažno dvorište u sklopu Sanitarne deponije Smiljevići od ponedeljka do subote u periodu od 07:00 do 19:00 i nedeljom od 07:30 do 13:30 sati. Reciklažno dvorište nalazi se u ulici Adema Buće br. 556.

 

Za više informacija građani se mogu obratiti na broj telefona 033/641-051 i dobiti će sve potrebne informacije.

Pin It

Leave a Comment