Općinski načelnik uručio pomoć porodici Ferhatović

U avgustu ove godine došlo je do požara u naselju Buća potok u kojem je izgorio cijeli stambeni

U avgustu ove godine došlo je do požara u naselju Buća potok u kojem je izgorio cijeli stambeni kompleks u kojem je živjelo više od 30 osoba. Porodica Ferhatović  je jedna od porodica koja je ostala bez krova nad glavom.

Ova tročlana porodica sada živi u alternativnom smještaju, a pošto sanacija stambenog kompleksa koji je nestao u požaru  još uvijek nije počela, svaka pomoć im je dobro došla. Ostali su bez svega što su imali, a oni sami nisu u mogućnosti da nadoknade sve izgubljeno.

Zahtjevom za pomoć obratili su se Općini Trnovo, pa je Općinski načelnik Ibro Berilo jučer, ugostio ovu porodicu, te im uručio pomoć koja će im dobro doći u ovoj nevolji.

’’Općina Trnovo uvijek je spremna pružiti pomoć kada su u pitanju ovakve situacije, mi svake godine Budžetom planiramo i izdvajamo sredstva za pomoć drugim Općinama i licima kojima je pomoć potrebna’’ – istakao je načelnik Berilo.

Načelnik je također naglasio da je – ’’Općina Trnovo u prethodnom ratu bila spaljena i srušena do temelja, te da se teškim radom došlo do jedne stabilne institucije koja je uvijek spremna odgovoriti i na ovakve situacije.’’

Leave a Comment