U toku je rasprava o Nacrtu zakona o cestama Kantona Sarajevo

U organizaciji Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, jučer je organizovana javna rasprava o Nacrtu zakona o cestama koji je

U organizaciji Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, jučer je organizovana javna rasprava o Nacrtu zakona o cestama koji je usvojen prije mjesec dana na 41. radnoj sjednici Skupštini KS.

Javna rasprava o ovom nacrtu zvanično je počela 23. septembra ove godine, a njena jučerašnja sesija omogućila je zainteresovanim subjektima da izravno iznesu svoja mišljenja, stavove i prijedloge o Nacrtu spomenutog zakona.

Jučerašnje diskusije ukazale su na potrebu dodatnih pojašnjenja nekih od ponuđenih zakonskih rješenja, uz detaljnije preciziranje pojedinih članova zakona. Ministarstvu saobraćaja KS će pismenim putem biti dostavljeni današnji prijedlozi mogućih intervencija na tekst ovog zakona, o čemu će resorno ministarstvo iskazati svoje mišljenje i stav.

Nacrt zakona o cestama je dostupan na web stranici Skupšine KS, a javna rasprava o njemu će trajati do 20. novembra 2021. godine.

Ministarstvo saobraćaja KS poziva sve zainteresovane, ukoliko imaju dodatnih prijedloga na Nacrt zakona o cestama da ih dostave na e-mail: info@ms.ks.gov.ba ili direktno u Ministarstvo saobraćaja KS.

Diskusiji su prisustvovali načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo i pomoćnik načelnika za urbanizam, komunalne poslove, investicije i zaštitu čovjekove okoline Osman Smječanin.

 

Izvor: Vlada Kantona Sarajevo

Leave a Comment