Još jedna akcija pošumljavanja- Let's Do It

Sa željom da daju vlastiti doprinos povećanju šumskog bogatstva i očuvanju prirode, volonteri kompanije Sarajevski kiseljak i predstavnici

Sa željom da daju vlastiti doprinos povećanju šumskog bogatstva i očuvanju prirode, volonteri kompanije Sarajevski kiseljak i predstavnici Udruženja građana Ruke, u blizini sela Dejčići na Bjelašnici, u okviru akcije „Let's do it – milijun sadnica za jedan dan“ posadili su 1000 sadnica bijelog i crnog bora.

Ova akcija rezultat je partnerstva vode SARA i najvećeg globalnog pokreta za sadnju drveća „Let’s Do It – milijun sadnica za 1 dan“. U njoj je sudjelovalo oko 80 volontera i uposlenika kompanije Sarajevski kiseljak koja proizvodi prirodnu mineralnu vodu SARA. Akcije pošumljavanja „Let’s Do It – milijun sadnica za 1 dan“ se realiziraju na svjetskom nivou, u suradnji s volonterima, a cijeli projekt uživa poštovanje i podršku renomiranih, društveno odgovornih kompanija i cjelokupne javnosti.

Kako navode iz ove kompanije posebnu zahvalnost za uspjeh ove akcije duguju njihovom partner, Bingo tržnim centrima, i kupcima koji su kupovinom vode SARA u periodu od 15. ožujka do 31. svibnja direktno podržali sadnju drveća na Bjelašnici.

 

 

 

Autor:Ajla Lindov

 

Pin It

Leave a Comment