Saopćenje za javnost

Poštovani, imamo potrebu i obavezu zbog građana i javnosti da ovim putem obavijestimo kako općina Trnovo od petka

Poštovani,

imamo potrebu i obavezu zbog građana i javnosti da ovim putem obavijestimo kako općina Trnovo od petka ujutro do danas nije bila pokrivena javnim prevozom.

Na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo-Foča zbog poplava i odrona na putu na snazi je zabrana kretanja za vozila mase preko  3,5 tone, te je za autobuse i teretna vozila saobraćaj upućen preko Romanije, odnosno alternativnim pravcem preko Igmana.

Obavještavamo građane da će od sutra autobuskim linijama saobraćati minibus zbog izvođenja radova na putevima, kako linije GRASA-a tako i jedne redovne linije kompanije Centrotrans.

Općinski načelnik Ibro Berilo je kazao kako su u pitanju poražavajuće činjenice gdje Općina nije nadležna, ali nastoji zbog svojih građana iskomunicirati i riješiti novonastalu situaciju.

  • Ne mogu da vjerujem da su nadležni dozvolili da općina Trnovo 48 sati bude bez zdravstvene zaštite zbog poplave, i evo isto tako i bez javnog prijevoza. Mi smo bili na poslu u petak, Općina je radila bez prijevoza, bez struje i bez telekomunikacionih mreža, zašto drugi nisu bili u stanju? Općina je riješila sve što je u našoj nadležnosti, adekvatno i u vrlo kratkom vremenskom roku smo odgovorili na izazov koji je bio pred nama, a to je ovo stanje prirodne nesreće, no nažalost za druge ne možemo isto reći, niti direktno utjecati na njihov rad.

Općina Trnovo ostaje potpuno posvećena svojim građanima i poduzima sve neophodne aktivnosti.

 

 

 

Ajla Lindov

 

Pin It

Leave a Comment