Obavjest korisnicima o zdravstvenoj ispravnosti vode: Voda nije za piće

Izvršena je analiza higijenske ispravnosti vode, koju je protekle sedmice naredio Štab civilne zaštite Kantona.  Uzorkovanje vode iz

Izvršena je analiza higijenske ispravnosti vode, koju je protekle sedmice naredio Štab civilne zaštite Kantona.  Uzorkovanje vode iz sistema lokalnih vodovoda na području općine Trnovo izvršeno je na onim lokalnim vodovodima koji snadbijevaju veći broj potrošača, tačnije izvorištima Zilin potok, Duganja, Studenac, Jezero, Krsinja, Zabojska, Krč, Gučina, Umoljani i Rakitnica te je na osnovu rezultata analitičkih izvještaja Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo od 15.11.2021. utvrđeno da voda nije za piće.

 

  • Stanje vode kontroliramo, poduzimamo sve potrebne radnje i normalizaciju očekujemo u najkraćem roku, a potrošače ćemo obavijestiti čim voda na spomenutim područjima ponovo bude pitka. Svjesni ste svi otežavajućih okolnosti, uzrokovanim nezapamćenim poplavama na ovom području, s čim u vezi ćemo dalje postupiti po preporukama, izvršiti temeljno mehaničko čišćenje i pranje kaptaža i rezervoara, izvršiti hiperhlorinaciju kompletnog vodovodnog sistema sistema, rezervoara i distributivne mreže, saopćili su iz JKP Trnvo.

JKP Trnovo će za prvu pomoć građanstvu, svojim potrošačima staviti na raspolaganje određene količine flaširane vode.

 

 

Ajla Lindov

Leave a Comment