Potpisan Memorandum o razumjevanju sa Uredom za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Dana, 11.11.2021. godine Ured za koordinaciju projekata – PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Općina

Dana, 11.11.2021. godine Ured za koordinaciju projekata – PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Općina Trnovo, zaključuli su Memorandum o razumijevanju (MoR).

Ovim Memorandumom se utvrđuje međusobna saradnja između potpisnika MoR-a za aktivnosti usmjerene pružanju potpore razvoju klastera, odabranih lanaca vrijednosti i unapređenja konkurentnosti klastera, sufunansiranje rekonstrukcije i izgradnje podobnih mikroprojekata ruralne tržišne infrastrukture u projektnoj Općini Trnovo, u Federaciji Bosne i Hercegovine na području Klastera 4.

Dio sredstava Projektnog sporazuma potpisanog između IFAD-a i Federacije BiH, i Projekta razvoja ruralnih preduzeća i poljoprivrede, potpisanog između BiH i Federacije BiH – namijenjen je za sufinansiranje aktivnosti u pružanju tehničke i finansijske podrške siromašnim poljoprivrednim proizvođačima.

Memorandumom je definisan model sufinansiranja mikroprojekata, a potpisnici su utvrdili da će imenovati po jedno lice koje će biti zaduženo za buduće kontakte u sklopu realizacije MoR-a. Ovaj Memorandum stupa na snagu i primjenjuje se danom njegova potpisivanja.

 

Memorandum o saradnji 

 

Leave a Comment