MZ Delijaši: Održana druga Javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Trnovo za 2022. godinu

U sali Doma kulture u Delijašima u petak, 03.12.2021. godine, održana je druga Javna rasprava o Nacrtu budžeta

U sali Doma kulture u Delijašima u petak, 03.12.2021. godine, održana je druga Javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Trnovo za 2022. godinu. Svi budžetski korisnici i ostali zainteresovani građani imali su priliku na održanoj Javnoj raspravi dati prijedloge i primjedbe na predloženi Nacrt budžeta Općine Trnovo za 2022. godinu.

Na samom početku prisutnima se obratila Zineta Hadžić, pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije, koja je upoznala prisutne o Nacrtu budžeta za 2022. godinu.

Tokom rasprave upućeni su prijedlozi i sugestije, sve sa ciljem kako bi isti bio od maksimalne koristi svim građanima naše Općine. Najviše prijedloga i sugestija stanovnici ove Mjesne zajednice imali su vezano za probleme infrastrukture, pogotovo putne, te rješavanje problema uzrokovanih nedavnim poplavama. Jedan od najbitnijih problema za ovu MZ jeste javni prevoz, koji već neko vrijeme ne postoji.

Nakon usaglašavanja Općinskom vijeću Općine Trnovo će biti dostavljen konačan prijedlog Budžeta Općine Trnovo za 2022. godinu.

 

Leave a Comment