Sa načelnicima svih devet općina dogovorene aktivnosti za narednu godinu

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta jučer je završio odvojene razgovore sa načelnicima svih devet općina na kojima

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta jučer je završio odvojene razgovore sa načelnicima svih devet općina na kojima su fokus bili projekti cestovne infrastrukture.

Sa načelnicima Nerminom Muzurom, Ibrahimom Hadžibajrićem, Hasanom Tanovićem, Ibrom Berilom, Hamdom Ejubovićem, Semirom Efendićem, Srđanom Mandićem, Edinom Smajićem i Akifom Fazlićem razgovarano je o dosadašnjem radu i budućim aktivnostima.

“Smatram da je važno za sve nas da zajedničkim dogovorima donosimo najbolja rješenja za građane. Sastanci sa načelnicima svih općina su i održani iz tog razloga, kako bismo mi u Ministarstvu i Direkciji mogli čuti šta je to što je općinama potrebno, te kako bismo u tom smislu napravili konačne dogovore”, rekao je ministar Šteta.

Ovi sastanci su, kako je istakao Selmir Kovač, direktor Direkcije za puteve KS, temelj za plan rada Direkcije za narednu godinu.

Pored projekata vezanih za cestovnu infrastrukturu, razgovarano je i o saradnji Ministarstva sa općinama, projektima koji nas očekuju u sljedećoj godini, a tiču se javnog prevoza, izazova sa kojima se građani susreću, ali i saobraćajne infrastrukture i unapređenja usluga.

“Svaka općina nam je bitna i trudit ćemo se da svim projektima koje smo započeli ili koje planiramo realizovati omogućimo građanima našeg kantona kvalitetniji život”, poručio je ministar Šteta.

Plan i program rada Direkcije za puteve KS će do kraja godine biti prezentovan na sjednici Vlade Kantona Sarajevo.

Izvor: Vlada KS

 

Pin It

Leave a Comment