Novčana pomoć za one koji su prebolovali Covid-19

Općina Trnovo u avgustu 2021. godine provela je prvi Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći licima koja

Općina Trnovo u avgustu 2021. godine provela je prvi Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći licima koja su prebolovala Covid-19. Po ovom Javnom pozivu građanima je iz Budžeta isplaćeno 20 hiljada KM.

Drugi Javni poziv za dodjelu novčane pomoći u iznosu od po 100,00 KM za građane koji su prebolovali corona virus, raspisan je u novembru tekuće godine. Pravo prijave na ovaj Javni poziv imali su svi građani sa prebivalištem na području općine Trnovo koji su prebolovali Covid-19, što su morali dokazati adekvatnom ljekarskom dokumentacijom. Lica koja su ranije ostvarili jednokratnu novčanu pomoć za oboljele od Covid-19, nisu je mogli ostvariti po ovom Javnom pozivu.

Nakon zaprimanja zahtjeva nadležna općinska služba za socijalnu zaštitu, izvršila je provjeru opravdanosti zahtijeva na osnovu ispunjavanja uvjeta i kriterija za dodjelu jednokratne pomoći. Po završetku postupka Javnog poziva, Općinski načelnik je donio Odluku o dodjeli jednokratne pomoći licima koja su prebolovala corona virus.

Zaprimljen je 71 zahtjev građana, od čega je njih 66 ispunilo uslove propisane ovim Javnim pozivom, dok 5 lica nije posijedovalo valjanu dokumentaciju o prebolovanom Covidu-19. Po ovom Javnom pozivu građanima je isplaćeno 6.600,00 KM.

Pin It

Leave a Comment