”Bjelašnica Winter 2022” – Prvi Live stage muzički festival na Bjelašnici

U organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Stage Production, na Bjelašnici u restoranu Beneton, jutros je održana press

U organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Stage Production, na Bjelašnici u restoranu Beneton, jutros je održana press konferencija za medije, pod nazivom ”Bjelašnica Winter 2022”.

”Bjelašnica Winter 2022” je projekat u sklopu Zimskog kalendara dešavanja na olimpijskim planinama Bjelašnica, Igman i Trebević. Upravo ovom press konferencijom najavljuje se niz događaja u narednom periodu, konkretnije u mjesecu januaru, te će se svakog vikenda organizovati brojni muzički događaji.

Prvi Live stage festival počinje u subotu, 08.01.2022. godine, a na prvom koncertu nastupiti će Crvena jabuka, Regina, Karne i MA6. Već 09.01.2022. godine nastupaju Kiki Lesendrić i Piloti, Letu štuke, Konvoj i Moca i Biznismeni. Svi koncerti počinu u 11,00 sati, a ulaz je slobodan.

Novinarima su se obratili Adnan Mundžić direktor Live festivala, potom Kenan Magoda presjednik Turističke zajednice KS i Ibro Berilo načelnik Općine Trnovo.

Direktor Stage Productiona, Adnan Mundžić, pozvao je sve ljubitelje dobre muzike da budu dio ovoga festivala, uz obavezno poštivanje epidemioloških mjera.

– Bjelašnica je simbol grada Sarajeva i sretni smo što imamo ovu lokaciju. Ovim festivalom, koji će se nastaviti i u budućnosti, želimo da pravimo promociju naših planina -naveo je između ostalog Kenan Magoda.

Kako navode iz Turističke zajednice KS, pošto nije bilo organizovanog dočeka Nove godine u Sarajevu, ovo će za građane biti prilika da se dobro zabave i provedu, a ujedno da borave na čistom zraku i uživaju u čarima Olimpijske ljepotice Bjelašnice.

Novinarima se obratio i Ibro Berilo, načelnik Općine Trnovo, poželio je svima dobrodošlicu na Bjelašnicu i Općinu Trnovo.

– Ovaj prostor je mnogo važan za razvoj Općine Trnovo i Kantona Sarajevo. Sve projekte koje rade Vlada Kantona Sarajevo, KJP ZOI'84 i Turistička zajednica KS, Općina Trnovo pozdravlja i želi da podrži, jer mi želimo razvoj ovoga područja. Općina Trnovo će biti partner svima koji žele uložiti u ovaj prostor. U Budžetu Općine za ovu godinu planirali smo 10. miliona KM, koje ćemo investirati u ovo područje. Nastavljamo izgradnju ”Poslovno-sportskog centra Trnovo”, poboljšati ćemo infrastrukturu ovog užeg područja ovdje i još više proširiti postojeće sadržaje – rekao je između ostalog načelnik Berilo.

Naredni vikendi na Babinom dolu rezervisani su za nastupe brojnih muzičkih bendova, koji će pozicionirati Bjelašnicu i Općinu Trnovo kao izuzetno poželjnu turističku destinaciju.

Poziv svima da posjete Općinu Trnovo i olimpijsku ljepoticu Bjelašnicu.

Pin It

Leave a Comment