Bjelašnica i Igman u dane vikenda

Proteklog vikenda Bjelašnicu i Igman posjetio je veliki broj posjetitelja, čemu su uveliko doprinijeli sunce i brojni sadržaji.

Proteklog vikenda Bjelašnicu i Igman posjetio je veliki broj posjetitelja, čemu su uveliko doprinijeli sunce i brojni sadržaji. Jedni su uživali u skijanju, drugi u sankanju, a treći su prosto uživali u suncu.

Mnogi su uživali u koncertima u sklopu Live Stage Music Festivala, koji se ovdje održavaju svake subote i nedelje. U subotu su nastupili DJ-evi Bonjasky, Rajot i Core, dok su u nedelju posjetitelje zabavljali DJ-evi Calkins, Luka Čikić i Arkade. Narednog vikenda slijede novi koncerti.

Pored toga, u subotu su na Babinom Dolu održane zimske timske igre ”Bjelašnica mladima Vol.2”, kojima je prisustvovao veliki broj gledatelja koji su bodrili takmičare.

Projekat “Bjelašnica mladima” je nastao iz ideje da mladi trebaju inicirati, oblikovati i provoditi programe osmišljavanja slobodnog vremena, sa posebnim fokusom na promociju i organizaciju sportskih i rekreativnih aktivnosti, posebno na otvorenom prostoru, te tražiti od društvene zajednice način da ih u tome podrži i osigura uvjete za rad.

Još jedan vikend koji dokazuje da je Bjelašnica, kao i Igman, istinska ljepotica i simbol Općine Trnovo, ali i Kantona Sarajevo. Ovog vikenda građani Sarajeva su tražili spas od velikog zagađenja u gradu, upravo na ove dvije olimpijske ljepotice, čiji je čisti zrak po kvaliteti proglašen za jedan od najboljih na svijetu. Bjelašnica i Igman se ističu posebnim planinskim ambijentom, vrhunskim kvalitetom skijaških staza i bogatim ugostiteljskim sadržajima.

Leave a Comment